Посли G7 негативно відгукнулися про закон 5655 – суспільство очікує вето президента

Посли G7 поставили президента України Володимира Зеленського перед вибором: ветувати закон 5655, який урізає повноваження громад, або стати на бік авторів закону, який веде до великих корупційних ризиків.

Про це розповів екснардеп Олександр Черненко у себе в Facebook, посилаючись на заяву послів “Великої сімки”.

У своїй заяві посли G7 наголосили, що під час реалізації реформи містобудування важливо зберегти повноваження місцевих громад. За словами екснардепа Черненка, таким чином посли країн “Великої сімки” показали несприйняття закону 5655, який суттєво урізає права місцевого самоврядування.

“Коли посли країн “Великої сімки” після зустрічі з віцепрем’єр-міністром – міністром розвитку громад Олександром Кубраковим та віцепрем’єр-міністром – Мінцифри Михайлом Федоровим заводять мову про необхідність зберегти повноваження громад, в перекладі з дипломатичної це означає, що G7 зовсім не у захваті від містогвалтівного закону 5655. Саме цей закон зараз лежить у Президента на столі, чекаючи ухвалення або вето”, – пише Черненко.

Олександр Черненко наголошує, що після заяви послів G7 президент Зеленський опинився перед вибором.

“Перше – це врахувати позицію міжнародних партнерів, підтримати звернення Асоціації міст України про застосування права вето до 5655 та петицію громадян України, яка набрала необхідних 25 000 голосів в першу добу голосування. Або ж друге: стати на бік авторів законопроєкту 5655, яким проштовхується велика корупційна схема”, – зазначає Черненко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *