Допомога для України від G7 – скільки вже грошей зібрали

Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція та Японія в 2022 році надали $32,7 млрд на підтримку бюджету України і така ж сума вже закладена на 2023 рік.

Про це йдеться у поширеній у четвер заяві міністрів фінансів країн G7.

На 2022 рік ми мобілізували $32,7 млрд бюджетної підтримки, щоб допомогти Україні закрити фінансову діру цього року. Ця сума була повністю переведена Україні або зараз перебуває в процесі переведення“, – йдеться у заяві.

Читайте також: Зеленський звернувся до лідерів G7: назвав п’ять кроків щодо приборкання Росії

Як повідомили міністри неформального об’єднання семи економічно розвинених країн світу, таку саму суму зібрано й на наступний рік. “На 2023 рік ми вже мобілізували аж до 32 млрд бюджетної та економічної підтримки Україні та продовжимо здійснювати подальший прогрес“, – наголошується в заяві.

Крім того, країни “Великої сімки” продовжать покривати нагальні фінансові потреби України. “Ми, як і раніше, твердо віддані вирішенню термінових короткострокових потреб України у фінансуванні“, – наголошується в документі.

У ньому також йдеться про те, що з початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну країни G7 разом з міжнародною спільнотою надали значну підтримку Києву, демонструючи єдність і силу у задоволенні невідкладних гуманітарних, матеріальних та фінансових потреб України.

Нагадаємо, що країни “Великої сімки” домовилися надавати безстрокову підтримку Україні до повної перемоги над Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *