Про що говорили Зеленський і Байден – деталі від ОП

У середу, 21 грудня, Володимир Зеленський уперше з початку повномасштабного російського вторгнення перетнув межі України задля переговорів із президентом США Джо Байденом – основною метою його візиту було отримання нового пакету військової допомоги, зокрема ЗРК Patriot.

Про це він заявив під час спільного з президентом США Джозефом Байденом брифінгу за результатами зустрічі у Вашингтоні, йдеться на сайті Президента України.

За його словами, наразі головним питанням залишається зміцнення України у майбутньому році, а також рух держави до перемоги у війні за незалежність.

Читайте також: ЗРК Patriot скоро буде в Україні: все, що потрібно знати про американське ППО, фото та відео

“Президент Байден сьогодні оголосив про новий пакет військової допомоги Україні обсягом близько 2 мільярдів доларів. І найсильнішим елементом цього пакету є комплекс Patriot – те, що суттєво посилить нашу протиповітряну оборону. Це важливий крок у створенні дієвого повітряного щита для України. Тільки так ми позбавимо державу-терориста її головного інструменту терору – можливості бити по наших містах, по нашій енергетиці, по наших людях“, – заявив очільник України.

Окрім цього, важливо було скоординувати майбутні кроки із президентом США.

“Ми детально говорили про те, чого ми очікуємо від наступного року й до чого ми готуємося. Це важливо для всіх українців. І це велика допомога”, – сказав Володимир Зеленський, висловивши надію про те, що Конгрес ухвалить пакет фінансової підтримки для України обсягом майже $45 млрд.

Окрім цього, президент України висловив подяку Конгресу США за двопалатну й двопартійну підтримку.

“Маємо чітке розуміння, як будуть посилені наші оборонні спроможності в найближчі місяці”, – заявив він.

У свою чергу президент США Джо Байден підтвердив, що наразі чекає на підпис закон, який дасть змогу зручніше й швидше надавати Україні необхідне озброєння.

“Сьогодні ж надійшов черговий транш військової допомоги обсягом 1 мільярд 850 мільйонів доларів на устаткування, необхідне Україні, постачання боєприпасів для артилерії, танків, ракетних систем у наступні місяці. Також надаватиметься ЗРК “Патріот” і необхідна підготовка українського персоналу для того, щоб вони могли продовжити захищати український повітряний простір”, – наголосив Байден.

Раніше ми писали, що Байден виділив Україні солідну суму на армію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *