Шольц: Путін прагне щось завоювати

Шольц: Путін прагне щось завоювати

Фото: Getty Images
Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Німецький лідер розповів, що у розмові з ним Путін не приховує своїх намірів щодо захоплення чужих територій.

Президент РФ Володимир Путін не збирається відмовлятися від загарбницьких планів щодо України та ведення війни, цілі якої неодноразово розкривав під час їх переговорів. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Bild.
 
Він розповів про свої телефонні розмови з Путіним, заявивши, що той навряд чи піде на поступки у війні проти України.
 
“Щоразу, коли я розмовляю з Путіним, він також дуже чітко каже, що він прагне щось завоювати. Він просто хоче силоміць відібрати частину української території”, – зазначив Шольц.
 
Канцлер Німеччини також звернув увагу на те, що таких планів керівник Кремля повністю дотримується, навіть незважаючи на величезні втрати російських окупантів.
 
“Ми не знаємо точно, скільки російських військовослужбовців загинуло. Можливо, 100 тисяч”, – сказав Шольц. Він наголосив, що, незважаючи на відмінності у поглядах, переговори з російським диктатором тривають.
 
Шольц додав, що російське керівництво і в минулому демонструвало жорстоку поведінку, наприклад, у Сирії чи Чечні, де вони “стерла з землі цілу країну”.
 
З початку війни в Україні Шольц неодноразово дзвонив до Путіна. Остання розмова на початку грудня ознаменувалася взаємними звинуваченнями. Шольц засудив російські атаки на українську інфраструктуру, Путін – “деструктивну лінію західних держав, включаючи Німеччину”, які підтримують Київ зброєю та навчають українських солдатів.
 
Нагадаємо, раніше Шольц заявив, що Путін штовхає Росію на слизьку дорогу і прокладає дорогу “до неймовірної моральної прірви”.
 
Перед цим Путін у розмові із Шольцем назвав “вимушеними” удари по Україні. Також глава Кремля скаржився на “деструктивну лінію” Заходу та вимагав переговорів з Україною.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *