Олена Шуляк підставила президента просуванням законопроекта 5655

Голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк, яка активно лобіювала скандальний законопроєкт №5655 про реформу містобудування, підставила президента, адже цей закон, який був ухвалений в другому читанні 13 грудня, не сприймається суспільством, через що його охрестили “закон про містогвалтування”.

Про це заявив народний депутат VIII скликання, ексголова Комітету виборців України Олександр Черненко.

“У Верховній Раді було протягнуто скандальний закон 5655 про реформу містобудування. Як його встигли охрестити в народі “закон про містоґвалтування”. За повідомленням Руху ЧЕСНО, “слуги” провели це рішення завдяки Нестору Шуфричу та Олександру Качному, які фігурують в Реєстрі держзрадників Руху ЧЕСНО, та інших нардепів, обраних від проросійської партії ОПЗЖ. Очільниця “Слуги народу” Олена Шуляк з першого дня активно топила за 5655, бо відомо, що вона має інтереси в будівельній сфері, і тому пішла на колаборацію з ОПЗЖ”, – заявив Черненко.

Екснардеп зазначив, що проти ухвалення цього закону виступили профільні асоціації місцевого самоврядування, мери українських міст, міжнародні партнери, громадські активісти. Він висловив сподівання, що президент накладе вето на скандальний законопроєкт.

“Закон ухвалено і направлено на підпис президенту… В ОП були неоднозначні емоції з приводу подальшої долі ухваленого закону. Петиція до президента з вимогою накласти вето за декілька годин набрала необхідних 25 000 підписів. Виглядає так, що Олена Шуляк жорстко підставила Зеленського із ухваленням 5655. Якою б не була її логіка в розповідях президенту про необхідність закону, вона розбивається об повне несприйняття закону суспільством. Тому, я думаю, буде “вето”. І, здається, що після вето ця законотворча авантюра не пройде безслідно і для лобістів 5655″, – зазначив експерт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *