КРАІЛ після закликів та розслідувань підготувала санкційний документ щодо 1xbet

КРАІЛ після багатомісячних закликів та журналістських розслідувань підготувала санкційний документ для погодження в уряді, згідно з яким як мінімум троє громадян Росії, які мають відношення до російської букмекерської контори 1xBet можуть потрапити до санкційних списків РНБО.

Про це повідомляє видання The Page.

За його даними, документ підготовлено та скеровано на погодження в уряд. Займалася підготовкою Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей України (КРАІЛ), якій довгий час закидали лобіювання інтересів росіян. В список КРАІЛ, за даними The Page, потрапили ТОВ “Твоя беттінгова компанія” та як мінімум 3 громадянина росії, які мають відношення до 1xBet. Це Сергій Каршков, Роман Семіохін та Дмитро Казорін.

Як пише видання, для “Твоєї беттінгової компанії” просять 5 років санкцій, а от для росіян-засновників 1xBet – по 10 років кожному.

Керівник КРАІЛ Іван Рудий у коментарі виданню не спростував і не підтвердив наявність такого санкційного списку. В пресслужбі комісії пояснили це чутливістю інформації.

Росіянин Борис Баум, якого повʼязують з головою КРАІЛ, заявляв, що численні розслідування (зокрема розслідування інформаційно-розвідувальної спільноти InformNapalm), які доводили російське походження 1xBet та небезпеку її діяльності в Україні, є “чорним піаром проти Комісії”.

КРАІЛ надала букмекерську ліцензію ТОВ “Твоя беттінгова компанія” (ТОВ ТБК, українська юрособа бренда 1хВet) в березні 2022. Після хвилі обурення громадськості 26 липня КРАІЛ була змушена звернутися до СБУ за перевіркою причетності засновників ТОВ ТБК до Росії.

В серпні 2022, після того, як петиція про заборону 1xBet в Україні набрала понад 25 тисяч голосів, президент Володимир Зеленський доручив прем’єру Шмигалю перевірити роботу 1xBet в Україні та вирішити питання з його забороною в країні. ТОВ ТБК у вересні була позбавлена ліцензії, за місяць КРАІЛ звітувала, що на її вимогу були заблоковані 5 сайтів, які здійснювали діяльність під брендом 1хBet.

Однак, попри заклики запровадити санкції проти української юрособи російського букмекера та “батьків-засновників” 1xBet, КРАІЛ довгий час не робила подання цих осіб у санкційні списки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *