ППО Patriot в Україні – передадуть США чи ні – коли Байден ухвалить рішення

Сполучені Штати можуть оголосити рішення про передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot цього тижня. В Адміністрації американського президента завершують підготовку відповідних планів.

Про це поінформував телеканал CNN, посилаючись на чиновників у Вашингтоні.

Читайте також: Patriot для України: чому Німеччина не може відправити ракети

Високопосадовці зазначили, що очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін має схвалити план Пентагону, після чого його передадуть на підпис президенту Джо Байдену. Очікується, що передачу систем Patriot Україні буде схвалено.

Наразі невідомо про кількість пускових установок Patriot, які можуть надати Збройним силам Україн. Звичайна батарея складається з радара, комп’ютерів, електроенергетичного обладнання, станції управління боєм і до восьми пускових установок (по чотири готові до запуску ракет у кожній).

Після погодження планів системи поставлять Україні в найкоротші терміни, а українських військових навчать їх використовувати на базі США в Графенвері (Німеччина).

Patriot потребують значно більші розрахунки, ніж інші системи, а для управління – десятки людей. Відомо, що на підготовку ракетних батарей йде кілька місяців.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Польща, яка входить у НАТО, розмістить системи ППО Patriot на кордоні з Україною.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *