Французький виробник поставляв продукти окупантам в Херсоні

В херсонських магазинах досі представлені російські товари. Зокрема, на полицях магазинів представлені дріжджі не лише від національного виробника “Львівські”, а й російський аналог “Воронежские”. При цьому виробництво дріжджів “Воронежские” продовжується попри війну в Україні, що підтверджує зазначена на упаковці дата виробництва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідне журналістське розслідування.

Зазначається, що на упаковці датою виробництва зазначається 1 травня 2022 року. Відповідно завезений товар у магазини був вже в час окупації Херсону російськими військами.

Сухі дріжджі “Воронежские” та “Саф-Момент” виробляє французька компанія Lesaffre (“ЛеСаффр”). За даними Держприкордонслужби, саме ця продукція була представлена у продуктових наборах мобілізованих російських військових.

Нагадаємо, виробник сухих дріжджів “Саф-Момент” – французька компанія Lesaffre (“ЛеСаффр”) – досі має одне працююче підприємство в Україні та чотири заводи в Росії. Виробник від лютого 2022 року ніяк не коментує війну в Україні та не надає офіційних коментарів на запити журналістів.

Як раніше писав “Апостроф”, окремі європейські виробники продуктів харчування намагаються збільшити свою частку на українському ринку або монополізувати галузь, змусивши піти українські компанії, але водночас в умовах повномасштабної війни працюють у Росії. Ряд із них жодним словом офіційно не засудили агресію РФ – ні в соцмережах, ні в офіційних зверненнях. Один із них Lesaffre, чиї дріжджі були присутні у пайках солдатів російських окупантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *