БЕБ і прокурори тиснуть на Палп Мілл Прінт і шкодять бізнесам в Україні

Стосовно окремих компаній, які намагаються зберігати робочі місця і сплачувати податки, посилюється тиск з боку силовиків.

Про це, зокрема, свідчать ухвали суду, пише видання “Лента“.

Так, Бюро економної безпеки разом з Офісом генерального прокурора влітку розпочали кримінальне провадження проти одного з найбільших в Україні поліграфічних підприємств, яке є лідером ринку, зокрема, із виробництва картонного пакування.

Компанія “Палп Мілл Прінт” виготовляє картонне пакування для солодощів АВК та БКК, флексографічну етикетку для продукції “Оболонь”, флексопакування для “ЖАКО”, пакування для чаїв та кави, друкує книжки, журнали, каталоги тощо. Компанія забезпечує пакуванням понад 700 різних бізнесів, що продають свої товари в Україні та за її межами.

“Палп Мілл Прінт” зараз звинувачують за кейсом кількарічної давнини. Нацполіції та суддям провину компанії довести не вдалося за 3 роки. В липні 2022 податківці внесли до ЄРДР нове провадження за тими ж старими подіями.

Суть звинувачень компанії у ньому зводиться до того, що ТОВ “Палп Мілл Прінт” у 2019 придбало на аукціоні активи ПрАТ “Бліц-Інформ” на 49,6 млн грн, і нібито, занизило вартість активу. У БЕБ вважають, що придбане мало б коштувати у 15 разів дорожче.

“А на різницю своєї суми та реально сплаченої покупцем, податківці нарахували, мовляв, “занижений податок на прибуток” у розмірі 127,5 млн грн. Іще один “епізод” звинувачень стосується нібито несплати податку на землю, де розташоване придбане на аукціоні майно, у розмірі 4,9 млн грн”, – пише видання.

В компанії з 2019 звинувачення стосовно незаконного придбання майна неодноразово спростовували, і тричі довели в судах (першої та другої інстанції) факт об’єктивності сплаченої вартості за придбані на аукціоні активи “Бліц-Інформу”. Попри це ОГП та БЕБ наклали арешти на корпоративні права та усі майнові активи “Палп Мілл Прінт”.

Поліграфічній компанії також погрожують АРМА, “що по факту означатиме рейдерство успішного підприємства шляхом передачі його в управління тому, хто влаштує чи то керівника БЕБу Мельника, чи то генпрокурора Костіна”, – зазначає видання.

До старих претензій, у БЕБ додали нові, знову кількарічної давнини: звинуватили “Палп Мілл Прінт” в отриманні поворотної фінансової допомоги від ПрАТ “Київський картонно-паперовий комбінат” протягом 2018-2019. І слідство тепер вказує, що ці позичені на певний проміжок часу кошти нібито є “відмиванням” в особливо великих розмірах.

“Складається враження, що бебівці та прокурори виконують якийсь “план” щодо кількості заблокованих підприємств до кінця року. Бо ж умови, за яких робота “Палп Мілл Прінту” фактично унеможливлена, створили дуже швидко… Доводиться констатувати, що через апетити БЕБ, 700 підприємств, які забезпечують українців переважно продуктами харчування, вже завтра можуть залишитися без можливості пакування своїх товарів”, – пише видання.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав бізнес інформувати його та ВРУ про випадки тиску податківців на бізнес, і пообіцяв особисту підтримку та розбір кожної окремої ситуації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *