Коли закінчиться війна в Україні – на Заході дали прогноз щодо Криму

Невирішення питання з окупованим Кримом може продовжити повномасштабну війну між Україною та Росією ще на кілька років.

Про це йдеться у статті видання The Washington Post.

У матеріалі сказано, що деокупація Криму може спровокувати президента РФ Володимира Путіна використати ядерну зброю проти України.

Читайте також: Чи зможе Путін домовитися із Заходом: прогноз політолога

The WP зазначає, що раніше надія Києва на повернення півострова здавалася “фантазією”. Проте, все змінилося після низки військових успіхів Збройних сил України проти Росії. Помилки Москви зробили правдоподібною можливість деокупації Криму та повернення його під контроль Києва.

Подібний сценарій, як йдеться в матеріалі видання, може призвести не лише до затяжної війни на десятиліття, а й до можливого застосування Володимиром Путіним ядерної зброї.

“Росія дотримується свого максималістського погляду, вимагаючи здачі чотирьох інших українських областей – Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської, – які Путін також незаконно оголосив анексованими. Відмова будь-якої зі сторін відступитися (по Криму – ред.) загрожує перетворити війну на багаторічний конфлікт, дуже схожий на територіальне протистояння за прикладом сектору Гази, Нагірного Карабаху чи Курдистану”, – додали автори у своєму матеріалі.

Раніше ми розповідали, навіщо президент РФ Володимир Путін наполягає на переговорах за участю України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *