Санкції проти Росії – Євросоюз заборонить експорт ноутбуків та іншої техніки

Новий, дев’ятий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну, і в який не потрапила Білорусь, спрямований на підрив російського військово-промислового комплексу та зачіпає низку галузей російської промисловості.

Про це пише американське видання Politico.

Європейська комісія має намір розширити список санкцій 169 організаціями, які постачають в країну-агресор товари, що сприяють “технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки”.

Читайте також: Єврокомісія ускладнила видачу віз для росіян: що зміниться

ЄС збирається розширити список заборонених товарів авіаційної та космічної галузі, додавши до нього авіаційні двигуни та їх частини, а також ноутбуки, жорсткі диски, камери та об’єктиви.

Експортний контроль пропонується застосувати щодо двигунів для безпілотних літаючих апаратів, хімічного та біологічного обладнання, а також “засобів боротьби з масовими заворушеннями”.

Крім того, передбачається зупинення ліцензій на мовлення каналів “НТВ/НТВ Мир”, “Россия 1”, “РЕН ТВ” та Первого канала.

В окремому документі пропонується запровадити санкції проти кількох російських воєнізованих формувань, зокрема командира неонацистської групи “Русич” Яна Петровського, яка підтримує зв’язки із ПВК “Вагнера”.

Нагадаємо, що дані, опубліковані російським монополістом “Газпромом”, свідчать, що введені Заходом санкції приносять ефект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *