Путін може змінити цілі у війні – розвідка США

Путін може змінити цілі у війні - розвідка США

Фото: Пресс-служба Кремля
Президент РФ Володимир Путін

Російська Федерація не може підірвати волю українців до перемоги, вони так само прагнуть відтіснити ворога зі своєї території, як і раніше.

Президент Росії Володимир Путін не очікував, що Збройні сили РФ в Україні зіткнуться із провалом. Це “відкриття” може вплинути на його цілі у війні. Про це заявила директор Національної розвідки США Евріл Хейнс на щорічному Форумі національної оборони у Каліфорнії у суботу, 3 грудня, пише Reuters.
 
При цьому вона наголосила, що глава Кремля не має наміру відмовлятися від довгострокових планів щодо України.
 
“Можливо, Путін захоче скоротити свої короткострокові військові цілі, щоб повернутися до своїх планів за деякий час”, – заявила Хейнс.
 
Вона сказала, що Росія “досить швидко” витратила свої військові запаси.
 
“Я справді думаю, що він стає більш обізнаним про проблеми, з якими стикаються військові в Росії. Але нам все ще не ясно, чи має він на даному етапі повну картину проблем. Ми бачимо брак боєприпасів, морального духу, проблеми із постачанням, логістикою”, – сказала Хейнс.
 
Відповідаючи на питання про наслідки атак Росії на енергосистему України та іншу цивільну інфраструктуру, Хейнс сказав, що мета Москви почасти полягала в тому, щоб підірвати волю українців до опору. Водночас, вона зазначила, що українці так само налаштовані на перемогу, хоча економіка країни страждає.
 
Зазначимо, російські загарбники не залишають спроб прорвати позиції ЗСУ на східному фронті.
 
Нагадаємо, військово-політичне керівництво Російської Федерації на початку повномасштабного вторгнення в Україну планувало не лише захоплення території та повалення уряду, а й готувало за інтервенції масові вбивства громадян. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *