Помер Володимир Макей – що буде з Лукашенком та Білоруссю – прогноз журналіста

У суботу, 26 листопада, ЗМІ повідомили про раптову смерть міністра закордонних справ Республіки Білорусь Володимира Макея: він помер на 65-му році життя. Він був своєрідним “містком”, який дозволяв режиму Лукашенка утримувати баланс між Заходом та Росією, але тепер його немає.

Про це повідомив журналіст та головний редактор сайту “Апостроф” Денис Попович.

Як зазначив журналіст, смерть Макея означає тривожний сигнал до режиму Лукашенка.

Читайте також: Загроза атаки на Україну з Білорусі: наскільки реальний сухопутний сценарій і який план у Кремля.

За словами Поповича, Лукашенку варто готуватись до повторення долі Угорщини часів Другої світової війни. Тоді країна була союзницею країн “Осі” (Німеччина, Італія та Японія): на тлі поразок Гітлера, правитель Угорщини Міклош Хорті спробував укласти перемир’я з СРСР, але його змістив Ференц Салаші, політичний діяч ультраправих поглядів. Однак довго при владі він не протримався – після закінчення війни Салаші постав перед судом, а пізніше був страчений.

“Цілком можливо, що Лукашенка російські “брати” ставлять перед вибором: або йди геть, і тоді замість тебе буде новий Салаші, який буде виконувати накази Кремля, або сам виконуй ці накази та починай війну проти України”,заявив журналіст.

Говорячи про ймовірність вторгнення в Україну з території Білорусі, Попович зазначив, що наразі загрози практично немає. Це пов’язано з тим, що немає відповідної концентрації військ на кордонах з Україною, які могли б вчинити таке вторгнення.

Але ситуація може змінитись, особливо на тлі останніх подій.

Раніше ми повідомляли, що Кремль планує ліквідувати самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, щоб отримати контроль над ЗС РБ і змусити білоруських військових взяти участь у повномасштабній війні проти України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *