Загроза нападу на Україну з Білорусі – Наєв оцінив небезпеку

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що у Білорусі, куди Росія перекинула великий ешелон із військовою технікою, триває накопичення угрупування російських та білоруських військ, але на даний момент загрози Україні з боку білоруської території немає. Якщо ж вона з’явиться, то вже передбачена допомога додаткових сил і засобів.

Про це передає Командування Об’єднаних Сил ЗС України у Facebook.

Читайте також: Операція “Бульба”: на що здатна армія Білорусі в боях проти ЗСУ

Як зазначив Наєв, у разі зростання воєнної загрози, в залежності від її кількісного і якісного складу, Генштаб ЗСУ посилить допомогою додаткових сил та засобів. Але наразі ситуація у Північній операційній зоні контрольована.

На території Білорусі триває накопичення союзного угрупування військ. Отже ми постійно відслідковуємо цю ситуацію, і готуємо наші сили до адекватного реагування. Наразі загрози з боку Білорусі ще немає. Робота, яка проводиться у нас, має підвищити стійкість нашої оборони та адекватність нашого реагування на зростання цієї загрози”, – наголосив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Нагадаємо, волонтер, речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук в етері Апостроф TV розповів, що розповсюдження інформації про нібито підготовку наступу з Білорусі на Україну є частиною інформаційної війни. У білорусів поки немає ні сил, ні можливостей для здійснення такого наступу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *