Війна на Запоріжжі – що відомо про дії армії Росії

Російські військові стягують безпрецедентну кількість важкого озброєння до Мелітополя, району та в цілому на Запорізьку лінію фронту.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, йдеться про десятки тисяч військових та тисячі одиниць техніки.

Розселяються вони як в селах довкола міста, так і в самому місті – в школах, садочках, на підприємствах, в будинках мешканців міста, виселяючи їх. Фактично зараз кількість рашистів тут найбільша за увесь час окупації. Три тижні тому ми повідомляли про Мирне під Мелітополем, де колаборант – голова ОТГ сам розселяв окупантів, пропонуючи “акцію” місцевим, які живуть у трикімнатних помешканнях – селити військових в одну з кімнат, а в інших жити самим – такого більше не було ніде. Саме тому вчора сталась “бавовна” в одному з місць концентрації російських військових, клубі, де вони більше не зможуть пиячити“, – повідомив Федоров.

Читайте також: Окупанти почали відступати в Запорізькій області: подробиці та карта

Він зазначив, що оскільки окупантів побільшало, то і кількість випадкових і невипадкових вибухів у місті і поза ним збільшилася.

В селищі Ясному знищена школа, де розміщувались окупанти, так само були вибухи в селищах Михайлівка та Веселе. Нам стало відомо, що окупанти евакуюють лікарню з міста Пологи до Маріуполя. Фактично, вони вкрали все майно лікарні, як це робилось в таких випадках і раніше. Місцеві називають російських мобіків “бомжами”, бо вони відповідно одягнені та поводять себе. Їх пияцтво – додаткова небезпека для місцевих, адже рашисти п’яними стріляють, з’ясовують стосунки і так далі“, – розповів мер Мелітополя.

Читайте також: Сергійку було всього два дні: фото та історія сім’ї немовляти, вбитого росіянами на Запоріжжі

Федоров також повідомив, що вже 5-й день військовозобов’язаних з окупованої території не випускають.

Наприклад, у Василівці тих, у кого у військовому квитку не зазначено звільнення від служби, не випускають – начебто тому, що в Україні їх негайно мобілізують. Насправді їх не випускають, бо в окупантів проблеми з мобілізацією, і вони самі хочуть мобілізувати наших людей. Якщо раніше за добу через Василівку могло виїхати 1000 людей – тепер виїжджає 60”, – сказав він.

Як повідомляв “Апостроф”, російські окупанти можуть піти з території Запорізької атомної електростанції з двох причин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *