Бахмут і Кінбурнська коса – що відбувається на східному та південному напрямках – карта

Успіхи української армії в боях у районі Бахмута, а також звільнення Кінбурнської коси, розташованої в Миколаївській області між Дніпровсько-Бузьким лиманом та Чорним морем, залежатимуть від низки чинників.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Михайло Самусь.

Дивіться також: Місто – наше: українські бійці показали відео з Бахмута

Бахмут

Поки росіяни лише мріють оточити Бахмут, до цього ще дуже далеко. Зараз там найзапекліші бої, тому що російське командування, пригожинці та кадирівці намагаються продемонструвати, що вони можуть добиватися успіху, коли його не можуть добитись регулярні ЗС Росії, які відступають.Звісно, є політичне замовлення від Путіна, який неодноразово говорив про “звільнення “ДНР”, прорив під Бахмутом допоможе збільшити території, окуповані російськими військами“, – зазначив експерт.

Він підкреслив, що під Сватовим та Кремінною ЗСУ тиснуть на окупантів та готують наступальні операції. Своєю чергою російські війська намагаються запобігти проведенню широкомасштабного наступу з боку ЗСУ та зупинити їх.

Коли замерзне ґрунт, українське військо відновить здатність швидко наступати, і за певний час ми побачимо успіхи на цьому напряму. Зараз погода заважає нашій мобільності, а при наступі вона є одним з ключових факторів“, – вважає експерт.

Кінбурнська коса

Кінбурнську косу варто порівняти з островом Зміїним. Чи варто там розташовувати українські війська – залежить від того, як буде складатися обстановка на Лівобережжі. Коса є дуже важливою з точки зору безпеки миколаївських портів, велись розмови про їх включення до зернової угоди. Але як видно з карти боїв, все залежатиме не лише від самої операції на Кінбурні, а й від інших операцій, які командування плануватиме на Мелітопольському і Бердянському напрямках”, – вважає експерт.

За словами Самуся, якщо там активно вестимуться бої – фланг Кінбурнської коси використовуватиметься більш активно, що дозволить тиснути на все угрупування окупантів на Лівобережжі Дніпра багатопрофільно, заганяючи його до Криму.

Як повідомляв “Апостроф”, після втечі російських окупантів з Херсона спікер командування “Південь” натякнула про початок операції ЗСУ зі звільнення Кінбурнської коси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *