Норвегія виділить $15 млн на навчання бійців для ЗСУ

Норвегія виділить $15 млн на навчання бійців для ЗСУ

Фото: Reuters (архив)
Норвегія солідарна з народом України

Для норвезької та європейської безпеки важливо, щоб Росія не виграла війну з Україною, пояснили у Міноборони Норвегії.

Влада Норвегії виділить 150 млн норвезьких крон (близько $15 млн) на навчання українських військових у Європі. Про це повідомило Міноборони країни у п’ятницю, 25 листопада.

Таким чином, офіційне Осло підтримає навчальну місію Євросоюзу з підготовки солдатів Збройних сил України, в рамках якої планується навчити близько 15 тис. військовослужбовців.

Крім того, Норвегія частково профінансує запропоновану Естонією ініціативу щодо передачі Києву польових госпіталів, надавши на її реалізацію 45 млн крон (приблизно $4,5 млн). Королівство також поставить Україні п’ять санітарних автобусів вартістю 30 млн крон ($3 млн).

“Норвегія надала Україні значну підтримку і продовжить постачати її військовим обладнанням. Для норвезької та європейської безпеки важливо, щоб Росія не виграла війну з Україною. Українські сили ведуть важливу битву за демократію та справедливість”, – заявив глава Міноборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Нагадаємо, Німеччина підтвердила намір навчити до літа 5000 українських солдатів. До програми підготовки бійців для ЗСУ, окрім Німеччини, залучено ще дев’ять країн.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *