Відключення світла 23 листопада – де немає електрики після обстрілу

Через масований ракетний удар по критичній інфраструктурі України у середу, 23 листопада, без світла залишаються майже всі регіони країни.

Про це повідомляє “Апостроф”.

“Укренерго” повідомляє, що через влучання по об’єктах енергетичної інфраструктури у всіх регіонах з 14:45 23 листопада відбуваються аварійні відключення, які будуть тривати щонайменше до кінця доби.

“Ремонтні бригади разом з підрозділами ДСНС почнуть ліквідацію пошкоджень одразу по закінченню повітряної тривоги. Але через мороз та льодяний дощ в деяких регіонах аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, пошкоджених ракетами терористів, можуть тривати довше”, – повідомляє оператор.

Без світла залишається частина Києва, також по всьому місту відсутнє водопостачання, повідомляє мер столиці Віталій Кличко.

Також в обмеженому режимі працює столичне метро, оскільки велика кількість людей використовує його як укриття. Висадка пасажирів здійснюється лише на тих станціях, де немає великого скупчення людей, повідомляють у КМДА. Однак обіцяють що вже незабаром метро поновить рух у звичному режимі.

В Києві також призупинений рух кільцевої електрички через відсутність електропостачання на певних ділянках руху.

Про два ракетних удари по електропідстанції у Львівській області повідомляє голова Львівської ОВА. У Львові через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води. Місто переходить на роботу дизель-генераторів, повідомив мер Андрій Садовий.

Чернігівська область як і інші регіони знеструмлена через ракетні удари ворога по об’єктах енергетики, написав голова Чернігівської ОВА. Ремонті бригади вже працюють для ліквідації наслідків та відновлення електропостачання.

Без світла залишається і місто Харків, також через знеструмлення зупинило роботу харківське метро. На маршрути електричного наземного транспорту виведено додаткові автобуси.

Світло відсутнє в Одеській, Миколаївській, Тернопільській, Запорізькій, Хмельницькій та Дніпропетровській областях.

Як повідомляє “Укрзалізниця”, у результаті ворожих атак на енергетичну інфраструктуру знеструмлені ділянки у столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози. Знеструмлені вокзали “Укрзалізниці” переходять на резервне живлення, першими відновлені Київ, Харків і Вінниця. Тут розгорнуті укриття та пункти безпечного очікування, пасажири можуть продовжувати висадку та посадку через підземні переходи.

Через знеструмлення відключені енергоблоки Хмельницької, Південноукраїнської та Рівненської АЕС.

Як повідомляв “Апостроф”, Європейський Парламент під час голосування у середу, 23 листопада визнав Росію державою-спонсором тероризму та тою, що використовує тероризм як засіб – ініціатива містить довгий перелік терористичних актів, скоєних країною-агресоркою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *