Відключення світла в Україні – опубліковано графік на суботу

В НЕК “Укренерго” розповіли про обмеження споживання електроенергії у суботу, 19 листопада. Планові відключення торкнуться усіх регіонів України.

Про це йдеться у повідомленні компанії у соцмережі Facebook.

Читайте також: Як захистити техніку під час аварійних відключень світла: українцям дали поради

Зазначається, що українці в усіх куточках країни мають бути готовими до відключення електроенергії, які діятимуть у період з 00:00 до 02:00 та з 8:00 до 24:00.

Примітно, що додаткових аварійних відключень не прогнозують.

У компанії наголосили, що обмеження електроспоживання є результатом пошкодження енергооб’єктів російськими ракетами та дронами. Фахівці працюють над відновленням пошкоджених об’єктів у цілодобовому режимі. Громадян попросили набратися терпіння.

“Обмеження споживання – це наслідки ракетних атак рашистів на енергосистему України. Цього тижня це вже була шоста. Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям. Цієї зими ми маємо проявити витримку та мужність, щоб протистояти ворогу на енергетичному фронті”, – зауважили в Укренерго.

Там нагадали, що за графіки планових відключень електроенергії відповідають обленерго, список яких громадяни можуть знайти за посиланням.

В Укренерго уточнили, що надають обленерго обсяги (мегавати), на які потрібно зменшити споживання електрики.

Раніше ми писали, що за словами очільника уряду Дениса Шмигаля, російські ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури вивели з ладу майже половину української енергосистеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *