Росава може стати наступною жертвою людей Фукси з Інвестохілс Веста

Зима-2022 буде найважчою для українців: на тлі постійних російських обстрілів підприємств критичної інфраструктури очікуються перебої зі світлом і водою. Однак у Білій Церкві на Київщині до цих факторів додаються ще й дії рейдерів, які можуть залишити 200-тисячне місто без опалення.

Пул активів заводу “Росава” у Білій Церкві, що є лідером серед виробників шин в країні, перейшов у власність фірми Інвестохілс Веста, якій закидають доведення до банкрутства і продаж за безцінь стратегічних українських підприємств.

Цю структуру пов’язують із мільярдером російського походження Павлом Фуксом, пише “Стопкор”.

Раніше низку судових позовів Інвестохіллс Веста розглядала одна й та сама суддя – Марина Барсук, яка була гостею на святі з приводу його дня народження. Суддя від коментарів на цю тему утрималась.

Журналісти також з’ясували, що призначений Інвестохілс Веста арбітражний керуючий Ілля Комлик отримував від НБУ скаргу через несумлінне виконанням обов’язків. Зазначається, що він міг вказати у зверненні до НБУ не все майно компанії, щоб занизити ціну продажу. Комлик пообіцяв надати журналістам письмову відповідь на усі питання, однак надіслав документ-“відписку”, зазначає “Стопкор”. Пізніше Іллю Комлика було позбавлено ліцензії.

Попри це завод “Росава” таки виставили на торги одним лотом.

Компанія “Інвестохіллс Веста”, що належить людям з орбіти олігарха Павла Фукса, скуповує стратегічні українські підприємства, що має ознаки підготовки підриву їх роботоспроможності.

Білоцерківський завод “Росава” відомий як український виробник шин №1. Промисловий комплекс з виробництва шин та гумово-технічних виробів розташований за 74 км від Києва. Потужності виробництва досягають близько 6 млн шин на рік. Зупинка заводу може залишити без тепла у зимовий період тисячі мещканців Білої Церкви.

“Під час вироблення шин “Росавою” виробляється велика кількість тепла. Це тепло направляється на Білоцерківську ТЕЦ, яке далі йде на опалення квартир жителів міста Біла Церква, це впливає на вартість послуг. Ми бачимо що зараз приймаються заходи, спрямовані на те, щоб не працювало ані підприємство “Росава”, ані ТЕЦ”, – пояснює новопризначений керівник Білоцерківської ТЕЦ Ігор Вигулярний.

Відтак припинення роботи шинного заводу водночас паралізує й теплоцентраль. А отже, й позбавить тисячі білоцерківців тепла в оселях у складний зимовий період.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *