У Грузії заявили про “розчарування”

У Грузії заявили про  розчарування

Фото: Unsplash
Грузія розчарована, що все ще не набула статусу кандидата в члени ЄС

Мешканці Грузії є європейцями та мають приєднатися до європейської родини, вважає глава держави.

Грузія розчарована тим, що Молдова та Україна вже набули статусу кандидата в члени Євросоюзу, а вона – лише перспективу. Про це у понеділок, 7 листопада, заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі.
 
“Грузія зазнала великого розчарування у процесі надання статусу кандидата в члени ЄС Україні та Молдові. Це розчарування є сигналом іншим про те, що може виникнути небезпечна ситуація у суспільстві”, – заявила президент.
 
Саломе Зурабішвілі наголосила, що жителі Грузії “настільки є європейцями і вже так довго, що в якийсь момент мають приєднатися до цієї європейської родини”. При цьому вона закликала “не гаяти час”.
 
“Грузії необхідне кандидатство”, – додала вона.
 
Нагадаємо, Єврокомісія ухвалила рішення оцінити здійснені Грузією реформи для надання статусу кандидата у члени Євросоюзу у 2023 році замість грудня поточного року. 
 
Єврокомісія не рекомендувала надати статус кандидата на вступ до ЄС Грузії. Через це у центрі Тбілісі організували протест – тисячі людей зібралися на акції на підтримку євроінтеграції Грузії під гаслом Додому, до Європи.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *