Нетаньяху може повернутися до влади

Нетаньяху може повернутися до влади

Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net)
Нетаньягу може перемогти на виборах в Ізраїлі, показують екзитполи

На попередніх виборах похибка екзит-полів становила лише кілька місць. Офіційні результати виборів мають бути опубліковані у середу.

В Ізраїлі партія Лікуд на чолі з екс-прем’єром Біньяміном Нетаньяху перемагає на виборах до парламенту (Кнесет). Про це свідчать результати екзит-полів, у вівторок, 1 листопада, пише ВВС.
 
Згідно з опитуваннями виборців, табір союзників екс-прем’єра набирає 61-62 мандати. Таким чином, Нетаньяху зможе повернутися до крісла глави уряду Ізраїлю.
 
Явка виборців становила близько 70%.
 
Остаточні результати будуть опубліковані пізніше.
 
 
Загалом у виборах до однопалатного Кнесету брали участь 40 партій, у 11 з яких, судячи з опитувань, є шанси набрати достатньо голосів, щоб потрапити до парламенту. Основним суперником Лікуда вважається центристська партія Еш Атід, якою керує нинішній прем’єр Яїр Лапід.
 
Вибори в Кнесет, що відбулися 1 листопада, п’яті за останні три з половиною роки.
 
Нагадаємо, що Біньямін Нетаньяху, який 12 років обіймав посаду прем’єр-міністра, залишив свою посаду влітку минулого року, після того, як не зміг сформувати уряд після виборів.
 
В Ізраїлі Нетаньяху перебуває під судом за звинуваченням у корупції. Звинувачення він відкидає.
 
Нагадаємо, міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц та Біньямін Нетаньяху заявили про небажання допомагати Україні із озброєнням. 

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *