ЗМІ назвали причину стрілянини на полігоні під Бєлгородом

ЗМІ назвали причину стрілянини на полігоні під Бєлгородом

Фото: t.me/joker_ukr/2062
За офіційними даними, на полігоні загинули 11 людей

Причиною масової бійні на полігоні в Солоті міг стати конфлікт на релігійному ґрунті, повідомляють ЗМІ.

Причиною масового вбивства на полігоні у селі Солоти Бєлгородської області міг бути конфлікт на релігійному ґрунті. Про це повідомляє Astra.

Неназване джерело видання розповіло, що конфлікт на полігоні розпочався з наміру трьох солдатів – дагестанця, азербайджанця та адигейця – написати рапорти про те, що вони більше не хочуть служити. Вони пояснили свій намір тим, що це “не їхня війна”.

За даними Astra, після цього підполковник Андрій Лапін зібрав усіх солдатів на полігоні та заявив, що це нібито “священна війна”. У відповідь військовослужбовці таджицького походження наголосили, що священна війна – це війна мусульман проти невірних.

“Лапін сказав, що “Аллах, значить, боягуз, якщо він не дозволяє воювати за ту країну, якій ти дав присягу”. Фраза дуже багатьох шокувала – з тих, хто там стояв на плацу. Тому що у нас і з офіцерського складу є мусульмани – і башкири, і татари”, – додало джерело видання, цитуючи фразу підполковника країни-агресора.

У розповіді стверджується, що після такої заяви троє вихідців з Таджикистану “сказали іншим мусульманам відійти убік, розвернули свої автомати, вбили підполковника Лапіна та відкрили безладну стрілянину, вбивши ще 29 людей”. Двох нападників убили, а третьому вдалося втекти з пораненням.

При цьому, за інформацією джерела видання, імена ймовірних убивць – старший сержант Бікзот, молодший сержант Амі (йому нібито вдалося втекти) та Ануше.

Нагадаємо, напередодні у Бєлгородській області невідомі відкрили стрілянину на території однієї з військових частин: 22 особи вбито та 16 поранено.

Пізніше СБУ перехопила розмову росіянина зі своєю дружиною, в якій він розповідає про розстріл у Бєлгородській області – мовляв, так працюють спецзагони для дезертирів.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *