Військова допомога Україні – Франція поставить системи ППО Crotale

Франція відправить в Україну системи ППО для захисту міст від російських снарядів. Йдеться про зенітно-ракетні батареї Crotale. Передбачається, що розгорнуть ППО в Україні протягом двох місяців разом із навчанням військових на території Франції.

Про це повідомляє американське інформаційне агентство Associated Press.

Читайте також: Україна може отримати французькі броньовики Bastion: фото, відео та характеристики

Так, близько 2 тисяч українських воїнів відправлять до Франції для проходження бойової підготовки, більш спеціалізованої підготовки з логістики та інших потреб. Тренування триватимуть кілька тижнів.

Міністра оборони Франції Себастьян Лекорню зазначив, що країна готує відправити зенітно-ракетні батареї Crotale, оскільки вони “будуть особливо корисні при повітряних бомбардуваннях і проти них”. Йдеться про всепогодний зенітно-ракетний комплекс малої дальності – 500-10 тисяч метрів, який бореться з повітряними цілями на середніх, малих і гранично малих висотах. Цілі він вражає на відстані до 6 тисяч метрів заввишки. Час реакції становить лише 5 секунд, а кількість ракет на ПУ – 8 одиниць.

Лекорню уточнив, що у Франції лише 12 Crotale. Точної кількості батарей, які вирушать до України, він не назвав.

У той же час країна вже поставила 18 артилерійських знарядь Caesar Україні і веде переговори про постачання ще шести. Почалося вивчення запиту від Києва щодо постачання наземного ракетного озброєння.

За словами глави Міноборони Франції, країна також створила фонд у 100 мільйонів євро, які громадяни України можуть використати для покупки того, що вони хочуть, лише якщо постачальник – Франція.

Нагадаємо, на тлі інформації про постачання Іраном неназваної кількості ракет малої та середньої дальності до Росії, міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай закликає надати Україні військову допомогу.

Раніше ми писали, 6 жовтня Європейський Союз затвердив восьмий пакет санкцій проти Росії, а Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав країни ЄС до більшого санкційного тиску на Росію та допомоги Україні зброєю та військовою технікою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *