Дрони камікадзе атакують Україну – МЗС звинуватило Іран у допомозі Росії

Українське зовнішньополітичне відомство заявляє, що постачання Іраном бойових безпілотних апаратів Росії розцінюватиметься як співучасть у злочинах проти України. Такі дії матимуть відповідні наслідки, тому іранська держава має припинити постачання озброєння в РФ.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС.

Читайте також: Масштабна повітряна тривога в Україні: куди летіли ракети та де спрацювало ППО

“Закликаємо Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії. В іншому випадку Іран і його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України”, – наголошується у повідомленні.

У відомстві зазначили, що українська сторона використовуватиме всі доступні заходи для захисту населення, суверенітету та територіальної цілісності від зовнішньої агресії у рамках здійснення невід’ємного права на самооборону в рамках Статуту ООН.

Тільки протягом останнього тижня Росія завдала близько сотні ударів іранськими дронами-камікадзе по житловій та критичній інфраструктурі українських міст: будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах, дитячих майданчиках. Від цих атак загинули та отримали поранення десятки українців, зокрема діти.

“Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, військових злочинів та терористичних актів Росії проти України”, – стверджують у МЗС.

Міністерство закликало Європейський Союз запровадити нові санкції щодо Ірану через допомогу РФ.

“Нові жорсткі санкції проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати Росії балістичні ракети “земля-земля” для їх використання у війні проти України”, – додали у відомстві.

Нагадаємо, що внаслідок російських атак вранці у понеділок, 17 жовтня, пошкоджено енергетичну інфраструктуру у трьох областях України – у Києві, на Дніпропетровщині та Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок ударів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *