Удар по Запоріжжю та наступ ЗСУ – карта бойових дій – що відомо на 15 жовтня

Українські військові вже 234-й день протистоять повномасштабному вторгненню Росії та ведуть кровопролитні бої з окупантами. На сьогодні в Україні ліквідовано понад 64 тисячі рашистів.

РФ, як і раніше, продовжує вбивати мирних українців та знищувати інфраструктуру міст. Вночі та вранці Запоріжжя знову було під обстрілами російських окупантів

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 14 жовтня


10:03 Укренерго повідомляє, що у Києві та області можливі аварійні відключення електроенергії у зв’язку з ранковим ракетним ударом по об’єкту інфраструктури і відновлювальними роботами.

09:35 Ще трішки, і буде вже 65000 ліквідованих рашистів.

09:30 Вчора ввечері в Мелітополі було гучно в районі аеродрому. Пролунали 4 потужні вибухи з подальшою детонацією. За попередніми даними вкотре вибухнула ворожа військова база, яку окупанти безуспішно намагаються відновити. Після черги вибухів російські військові вивозили звідти ліквідовану техніку.

09:11 З ранкового зведення британської розвідки:

За останні два тижні в Україну було перекинуто мобілізованих росіян. Їхній середній рівень екіпірування майже напевно нижчий, ніж і без того мізерне забезпечення раніше розгорнутих військ.

Багатьом резервістам, ймовірно, доведеться купувати власні бронежилети, наприклад, бронежилет 6Б45, який має бути виданий стройовим підрозділам у рамках програми екіпірування “Ратник”. Цей жилет продається в російських інтернет-магазинах за ціною 40 000 рублів (приблизно 640 доларів) порівняно з приблизно 12 000 рублів (приблизно 190 доларів) у квітні.

2020 року російська влада оголосила, що російським військовим було поставлено 300 000 комплектів бронежилетів “Ратник”, цього достатньо для оснащення сил, дислокованих нині в Україні. Повсюдна корупція та погана логістика залишаються основними причинами невдач Росії в Україні.

09:02 Військовослужбовець РФ на Херсонському напрямку із захопленням розповідає про роботу українських аеророзвідників і артилеристів.

08:30 У Пінську, що за 23 км до кордону з Рівненщиною, фіксують рух великої колони з БТР 82-а.

08:06 На Київщині — ракетний удар по одній з громад області. Це підтвердив голова ОВА.

07:45 Вночі над Дніпропетровською областю було збито 5 дронів-камікадзе.

07:39 Оновлена карта боїв у районі Сватова.

07:36 Пентагон опублікував перелік позицій, що увійшли до нового пакету американської військової допомоги Україні, про виділення якого оголосив президент США Джо Байден. До зазначеного пакета на $725 млн увійшли:

  • Броньовані позашляховики Humvee — 200 од;
  • Артилерійські снаряди калібрів 155 мм — 23 тис. од.
  • Високоточні артилерійські снаряди — 500 од.
  • Протитанкові системи — 5 тис од;
  • Протирадіолокаційні ракети HARM;
  • Додаткові набої для реактивних систем залпового вогню HIMARS;
  • Стрілецька зброя;
  • Медикаменти.

07:30 Під час атаки Запоріжжя дронами-камікадзе постраждали об’єкти інфраструктури. На місці сталася пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

07:30 Західні посадовці почали таємно розробляти плани для запобігання паніці й хаосу в разі, якщо Росія все ж вирішить застосувати ядерну зброю в Україні або біля неї. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на західного високопосадовця. Він підкреслив, що Захід досі вважає ядерну кризу вкрай малоймовірною, але західні держави вирішили переглянути плани з надання надзвичайної допомоги та підтримки населенню, яке боїться ядерної ескалації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *