ООН засудила анексію українських областей

ООН засудила анексію українських областей

Фото: Shutterstock
Будівля штаб-квартири ООН

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка не визнає “референдуми” у “ЛДНР”, Херсонській та Запорізькій областях.

Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексію Росією території чотирьох областей України. Про це у середу, 12 жовтня, у середу, йшлося під час трансляції засідання організації.
 
 
Ця резолюція відхиляє будь-які зміни у статусі українських областей, закликає держави, міжнародні організації та спецустанови ООН не визнавати будь-які зміни статусу областей України та вимагає від Росії негайно та безумовно скасувати свої рішення щодо статусу областей України та негайно, повністю та безумовно вивести всі свої війська з території України у межах її міжнародно визнаних кордонів.
 
За підтримку резолюції проголосували 143 із 193 учасників Генасамблеї ООН, 35 країн утрималися, а п’ять – проголосували проти: Росія, Нікарагуа, Сирія, КНДР, Білорусь. 
 
Скриншот відео трансляції

Зазначимо, до цього проект подібної резолюції розглядала Рада безпеки ООН, але Москва скористалася правом вето та заблокувала її. На Генеральній асамблеї такого права ніхто не має.
 
Нагадаємо, 30 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив незаконну анексію чотирьох областей України: Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької. Але жодну з них ворожа армія не контролює повністю.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *