Переговори Росії та України – чому спроби посадити Путіна за стіл переговорів не будуть успішними

Попри доволі активні спроби Росії змусити країни Заходу сісти за стіл мирних переговорів, вони не будуть успішними. Про “тріщину” у підтримці України з боку міжнародних партнерів не йдеться.

Таку думку у коментарі “Апострофу” висловив експерт-міжнародник Олексій Кафтан.

За його словами, підтримка України США, Великої Британією, низкою країн центральної Європи та Балтії – залишається непохитною.

Читайте також: Офіційні біографи Путіна брешуть: журналістка розкрила деталі про його батьків

“Усі ці заяви з приводу переговорів та посередництва у них – це просто чергова серія “замирення”. Незважаючи на зусилля трампістів і тих, хто тупцює на його полі типу Ілона Маска, у США є консенсус щодо підтримки України, і він може переформатуватися, але залишиться і після виборів до Конгресу, з нами також британці та центральна Європа, країни Балтії та Скандинавія, навіть італійські ультраправі – тому жодної “зради” за нашими спинами не відбувається”
, – переконаний він.

Експерт зазначив, що загалом як в нашій країні, так і на Заході розуміють, що переговори з нинішньої переговорної позиції Кремля – неприйнятні. Навпаки, відбувається хаотизація стосунків. Зокрема, спроби лідера Туреччини фактично провалюються, адже є лише порожні за змістом ініціативи, які він намагається “продати” Заходу.

“Водночас спроби “миротворчості” на словах у виконанні саудитів та ОАЕ – це досягнення певних гешефтів арабів з Путіним, кожен намагається отримати власну вигоду. Йдеться про ціни на нафту, їх коливання, зменшення або збільшення видобутку, технологічне переозброєння. йдеться і про вливання великих арабських грошей у сектори економіки, які в Росії спорожніли після відходу звідти європейців”, – вважає він.

Гра президента РФ у “краще домовляйтеся зі мною, бо інакше вам доведеться мати справу з “яструбами” та радикалами, тобто ще гіршим злом, має вплив на зовсім незначну політичну частину еліти Європи.

“Більшість європейських лідерів розуміють, що з Путіним вести переговори не можна, і ні про яке примирення з ним не може йтися. Все залежить від наших ЗСУ, консенсусу в українському суспільстві щодо необхідності звільнення наших територій. Так, буде тиск, ще удари, можливо, ближче до холодів, але колапсу країни не станеться, хоча гинуть наші люди. Ми повинні це розуміти і продовжувати наступ“, – резюмував Олексій Кафтан.

Більше читайте у матеріалі: Вологі мрії Путіна: що отримає Кремль за удари по Україні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *