У Британії сотні українських сімей стали бездомними – ЗМІ

У Британії сотні українських сімей стали бездомними – ЗМІ

У Британії зростає кількість безпритульних українських біженців

За останній місяць кількість безпритульних сімей з України збільшилася на 22% – до 350. Кількість українців, які ризикують опинитися на вулиці, насправді буде більшою.

 
Сотні сімей з України, які як біженці опинилися у Великобританії, стали бездомними. Про це у вівторок, 11 жовтня, повідомляє The Telegraph.
 
Зазначається, що з початку війни на територію Великобританії виїхали 134 200 українських біженців. Притулити українські сім’ї у рамках Схеми сімейних віз і програми Дім для України зголосилися 150 тисяч британців. Мінімальний термін, на який вони зобов’язалися надати житло, – шість місяців. Зважаючи на це, кожне домоволодіння отримувало від держави щомісячну суму подяки у розмірі 350 фунтів стерлінгів.
 
На цей момент, за інформацією видання, кількість українських сімей, які евакуювалися у Великобританію, з офіційною реєстрацією як безпритульні досягла кількості 1 915 родин. І 70% цих сімей мають дітей.
 
“Кількість українських сімей, які є безпритульними в Англії, за останній місяць збільшилася на 22% – за цей час 350 сімей зареєструвалися як безпритульні”, – йдеться у матеріалі.
 
Експерти вважають, що кількість українців, які ризикують опинитися на вулиці, насправді буде більшою.
 
Відповідно до правил програми Дім для України, після закінчення терміну перебування у британській родині українці мають кілька варіантів: знайти нового господаря, який погодиться надати житло, орендувати житло як приватні особи або домовитися з господарем про продовження перебування у його будинку.
 
Варто зазначити, що багатьом біженцям з України оренда житла у Великобританії не по кишені: під час укладання угоди потрібно заплатити за три місяці наперед.
 
Нагадаємо, у серпні повідомлялося, що більш як 40% українських біженців у Британії вже знайшли роботу.
 
Також повідомлялося, що біженців з України, які прибули у Великобританію за програмою Дім для України, виганяють на вулицю після конфліктів з господарями.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *