Росію хочуть вигнати з ООН – експерт озвучив наслідки для миру

У середу, 12 жовтня, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує російські псевдореферендуми на окупованих територіях України. “За” висловилися 143 країни, “проти” – 5, утрималися – 35. “Проти” голосували Росія, а також Білорусь, Північна Корея, Нікарагуа, Сирія.

Про те, чи можливо виключити РФ зі складу ООН і чого це призведе, в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

Експерт зазначив, що на сьогоднішній день сформувалася група, яка поставила за мету вигнати Росію з ООН.

Читайте також: Прелюдія до акту: коли Росію виженуть із Ради безпеки ООН.

Спочатку всі говорили, що це мертва тема. Перша мета була – примусити світ про це говорити. Вже зібрано 180 тисяч під петицією надати документи, на підставі яких Росія знаходиться в ООН. Свого часу Росії дозволили зайняти місце СРСР, навіть не ратифікувавши статут ООН. І ось сьогодні понад 140 країн голосують за засудження Росії. Проти – 5 країн, які залежать від Росії. Ті, хто утрималися, не хочуть конфліктувати з Росією, проте з ними вже можна працювати що до підтримки”, – заявив політтехнолог.

За його словами, виняток Росії дозволить ООН повернути ті функції, для яких вона створювалася – підтримання миру та покарання агресорів.

Зміна риторики пропагандистів відбувалася багато разів. Їм не позаздриш – весь час доводиться брехати різне, а реальність щоразу б’є їх по голові. Останні два місяці їм було зовсім важко: треба було пояснювати поразки і відступи. Тепер вони радіють ударам по цивільній інфраструктурі. Проте і це пройде через два тижні, коли остаточно стане ясно, що ці удари нікого не злякали. А світ ще більше згуртувався навколо України”, – резюмував Гайдай.

Раніше ми повідомляли, що ПАРЄ у четвер, 13 жовтня, ухвалила резолюцію про визнання режиму РФ терористичним, а також підтримку України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *