Чому Росія стала частіше бомбардувати Україну – думка експерта

Росія завдала масованих ракетних обстрілів по Україні у понеділок, 10 жовтня через вибух на Кримському мосту, а також через зниження рейтингів підтримки Путіна.

Про це йдеться у матеріалі “Апострофа”.

Зазначається, що після призначення в Росії командувачем “СВО” генерала Сергія Суровікіна та масованих ракетних ударів по Україні оглядачі припустили, що в Москві почала брати гору партія “яструбів”, до хедлайнерів якої відносять “директора Чечні” Рамзана Кадирова і “повара Путіна” Євгена Пригожина. А спусковим гачком, на думку експертів, став вибух на Кримському мосту, який шокував всю Росію.

У той же час, представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі зазначає, що Росія готувалася до масованого ракетного удару по Україні ще до вибуху на Керченському мосту. Він зауважив, що атаку такого масштабу не могли спланувати за кілька днів.

“Найімовірніше, це було те, що вони планували протягом досить тривалого часу. Це не означає, що вибух на Керченському мосту не міг прискорити деякі з їхніх планів”, – зазначив він.

На думку директора Центру громадянських свобод Віталія Кулика, у Кремлі пішли назустріч “яструбам”, аби заспокоїти їх. Там бачать зниження рейтингів підтримки Путіна. Йдеться не про електоральні рейтинги, а скоріше про маркери лояльності до влади – лояльність конвертується не в голоси, а в небажання підтримувати протести, невдоволення тощо.

“В Кремлі побачили просідання і розуміють, що у Путіна є проблема легітимності, крісло під ним починає хитатися, а якщо так – є небезпека зміщень, переворотів, бунтів тощо. Щоб покрити дефіцит підтримки, потрібні такі дії, як масована ракетна атака. Тобто це не стільки істерика через Керченський міст, а скоріше відповідь за поразки на Харківщині, сатисфакція та спроба стримати просування наших військ. На перший раз “піпл схаває”, може пройде другий-третій раз, але далі ситуація буде погіршуватись: навіть пересічний ватник у якомусь Челябінську буде розуміти, що йому брешуть – атаки не досягають мети, залякування не діє, немає просування військ, захоплення Києва тощо”, – резюмував експерт.

Більше читайте в матеріалі “Апострофа”: Вологі мрії Путіна: що отримає Кремль за удари по Україні

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *