Контрнаступ ЗСУ в Херсонській області – експерт дав прогноз щодо Херсона та Берислава

Звільнення українськими військовими Берислава змінить стратегічну ситуацію на правобережному плацдармі Херсонської області. При цьому Херсон ЗСУ може бути звільнений вже восени.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав військовий експерт Юрій Федоров.

Читайте також – Убивці та грабіжники: як зеки розвалюють окупаційну армію РФ

Це справді дуже важливий стратегічний пункт (Берислав – Апостроф) на березі Дніпра, і коли ЗСУ його звільнять, тоді стратегічна ситуація на правобережному плацдармі Херсонської області ще більше зміниться на користь України. І я припускаю, що після того, як буде звільнений Берислав, тоді у російських військ не залишиться іншого виходу, як відкотитися за Інгулець, спробувати там якось зміцнитися. Але я думаю, що у них це не вийде, тому що ситуація на правому березі для російських військ вкрай несприятлива“, – зазначив експерт.

Те, що Херсон для росіян є стратегічно виключно важливим містом, не тільки у військовому, а й у політичному сенсі, це зрозуміло. Путін тільки-но оголосив про те, що Херсонська область входить до складу Росії, але оголосити легко, а ось утримати столицю області – це зовсім інша справа.І, коли Херсон буде звільнений – сподіваюся, що до листопадового бездоріжжя – думаю, у ЗСУ цілком є можливості для того, щоб вирішити це завдання. Ось тоді в Кремлі будуть чухати потилиці та розмірковувати, а як бути з областю, чия столиця знаходиться в руках, скажімо так, законного власника , – сказав Федоров.

Як повідомляв “Апостроф”, угруповання РФ у Херсонській області стало приречене після того, як було виведено з ладу мости через Дніпро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *