Зеленський поговорив із Байденом – деталі розмови 10 жовтня

Після масованих ракетних ударів, які завдали росіяни по цивільній та критичній інфраструктурі України, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Білого дому Джо Байденом.

Про це повідомив глава української держави.

Як зазначив Зеленський, він провів продуктивну розмову з президентом США, головною темою якої була протиповітряна оборона.

Читайте також: Україна отримає ще більше NASAMS: що про неї відомо і чи зможе вона захистити небо

Наразі це пріоритет номер один у нашій оборонній співпраці“, – наголосив Зеленський, додавши, що лідерство Америки дуже важливе для України у питанні жорсткої позиції G7 та підтримки нашої резолюції на ГА ООН.

Як у свою чергу повідомила прес-служба Білого дому, під час розмови Джо Байден висловив засудження ракетних ударів Росії територією України, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним та близьким загиблих та постраждалих внаслідок цих безглуздих обстрілів.

Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, зокрема передові системи протиповітряної оборони.

Байден також підкреслив свою постійну взаємодію з союзниками та партнерами, щоб притягувати Росію до відповідальності за її військові злочини та надавати Україні допомогу в галузі безпеки, а також економічну та гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової військової допомоги Україні на суму 820 мільйонів доларів, до якої входять дві системи протиповітряної оборони NASAMS та снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Україна ж для посилення системи протиповітряної оборони хотіла б отримати американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *