Справу 1xBet буде вести суддя, якого підозрюють в симпатіях до росії – розслідування

В Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстрована справа за позовом 1xBet до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, в якому російський букмекер вимагає повернути йому видані навесні цього року дві ліцензії на роботу в Україні.

Однак справа почалась з махінацій, повідомляє delo.ua.

ТОВ “Твоя бетінгова компанія”, яка представляє в Україні 1xBet, за один тиждень подало до суду один й той самий позов тричі. Перший 28 вересня, другий – на наступний день, і третій – 4 жовтня. Це може бути зроблено, аби “підібрати” собі потрібного суддю, вважають автори матеріалу.

Система авторозподілу справ між суддями перші два рази обирала суддю Оксану Головань, і ТОВ “ТБК” відкликали перші дві позовні заяви і подали її втретє, коли авторозподіл визначив іншого суддю за цією справою – Володимира Келеберду.

Фото – Суддя ОАСК Володимир Келеберда, джерело – Facebook Фундації DEJURE

В апараті суду в коментарі Delo.ua пояснили, що позивач може подавати та відкликати свій позов скільки завгодно разів.

“Те, що робить зараз 1xBet – один з методів обходу системи визначення судді за справою… Це може свідчити або про спробу “вийти” на конкретного суддю, або про намір ухилитись від розгляду справи суддею Головань. В будь-якому разі така махінація свідчить про те, що росіяни намагаються вплинути на хід розгляду справи”, – йдеться в публікації.

Суддя Володимир Келеберда є одним з підозрюваних у гучній справі по спробі голови ОАСК Павла Вовка захопити судову владу в Україні. Громадський рух “Чесно” відніс його до категорії недоброчесних суддів за приховування елітного маєтку під Києвом від декларування.

Журналісти також підозрюють суддю у проросійській позиції, оскільки за ним є судові рішення проти активістів ВО “Свобода”, яким Келеберда забороняв проводити мітинги в Києві, а також на користь російського актора Федора Добронравова, що підтримав анексію Криму та робив антиукраїнські заяви. В 2019 суддя Келеберда скасував рішення СБУ про заборону в’їзду Добронравова в Україну і визнав протиправним рішення Мінкульту про внесення даного громадянина РФ до “Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *