Війна в Україні – як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні

Українська армія продовжує контрнаступ на півдні країни, рухаючись правим берегом Дніпра.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила начальник об’єднаного координаційного штабу пресцентрц Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Ми просуваємось, ми маємо певні успіхи, які поки що не проголошуємо, саме через специфіку регіону. Ви бачите по картах – ми рушимо по правому берегу Дніпра, лівий берег під окупантами, і звісно з нього прострілюється правий берег, тому ми не називаємо населені пункти, ми не акцентуємо напрямок свого руху, ми працюємо і для того зокрема, щоб площа вивільнена збільшилась – вже наразі вона сягає 1170 і більше квадратних кілометрів”, – сказала вона.

Читайте також – Україна скоро отримає систему ППО IRIS-T: від чого захистить і чим відрізняється від NASAMS

Гуменюк також дорікнула експертам, які говорять про уповільнення темпів настання.

Я б застерегла від такої оцінки, тому що ми не йдемо у контрнаступ з секундоміром, і це – не спринтерська дистанція, це – важна робота, яка передбачає дуже суттєвий підхід, дуже вивірений і правильний, оскільки ми діємо також і серед місцевого населення, пам’ятаємо, що в населених пунктах є мирні жителі, які не винні в тому, що йдуть бойові дії, не мають змогу евакуюватися, тому треба враховувати і ці моменти”, – заявила представниця штабу.

Просування є, знищення складів з боєприпасами, пунктів управління і засобів ППО ворога, і це суттєво підриває їх, вони скаженіли від цього, і (це свідчить – Апостроф), що масований ракетний удар був нанесений і не пов’язаний з вибухами на мості.

Ми намагаємось проводити операцію максимально швидко, максимально можливо і максимально ефективно. Те, що дуже стратегічним є напрямок зокрема Каховки, пов’язано звісно з принциповим інфраструктурним об’єктом, який там є, і важливо не допустити того, що ворог буде руйнувати і шкодити навіть ту інфраструктуру, яку він уже полишає. А те, що вони намагаються полишити це все, вже можна спостерігати за тим, як вони в спішному порядку евакуюють свої сім’ї до Криму”, – заявила Гуменюк.

Як повідомляв “Апостроф”, Росія при масованому ударі 10 жовтня використала 84 крилаті ракети, 24 безпілотні літальні апарати, з яких 13 – іранські “Шахид-136”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *