Війна з Росією – зведення Генштабу за вечір 7 жовтня

Російські окупанти мають суттєві проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізаційних заходів, що проводить військове керівництво противника.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на вечір 7 жовтня.

Встановлено, що на початку жовтня, з восьми тисяч відмобілізованих осіб на базі новосибірського вищого командного училища, забезпечено військовою формою лише близько чотирьох тисяч. До всього – військовим видають тільки польову форму та взуття, а решту екіпірування їм доводиться купувати самостійно або вибивати у “місцевої влади” як гуманітарку. Спостерігається і нестача шоломів та бронежилетів для мобілізованих.

У Генштабі зауважують, що російська влада надалі чинить тиск на українців, які перебувають на окупованій території Донеччини. Відомо, що в деяких районах міста Горлівка, місцеві “силовики” залякують жителів, які виступили проти приєднання окупованого регіону до РФ на незаконному референдумі.

Також продовжують виявляти чоловіків, які уникають мобілізації, на них влаштували полювання і примусово направляють у підрозділи 1-го армійського корпусу для поповнення втрат.

На півдні країни окупанти зазнають втрат. Так, в районі Каховки Херсонської області підтверджено знищення військових та техніки (зокрема, засоби протиповітряної оборони). Біля населеного пункту Борозенське 5 жовтня втрати ворога склали до 10 осіб загиблими та близько 20 пораненими.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів.

Читайте також: Безпілотник завдав удару по аеродрому в РФ: що відомо

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

Решта напрямків зазнала ударів від ворога:

Сіверський напрямок – з мінометів та ствольної артилерії. Райони н. п. Сеньківка і Ясна Поляна Чернігівської області. Також Середина Буда, Фотовиж, Бояро-Лежачі, Рижівка, Голишівське, Кияниця, Миропілля, Мезенівка та Славгород у Сумської області.

Слобожанський напрямок – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Райони н. п. Басове, Глибоке, Висока Яруга, Красне, Стрілеча, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Волохівка та Дворічна.

Краматорський напрямок – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах н. п. Терни, Райгородок, Спірне, Білогорівка, Верхньокам’янське, Серебрянка, Григорівка, Торське, Іванівка та Греківка.

Бахмутський напрямок – противник здійснив обстріли в районах н. п. Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Опитне, Майорськ, Виїмка, Роздолівка, Веселе, Зайцеве та Одрадівка.

Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на спробах зриву активних дій ЗСУ на деяких напрямках.

Авдіївський напрямок – противник завдав вогневого ураження по районах населених пунктів Авдіївка, Кам’янка, Новобахмутівка, Мар’їнка, Красногорівка, Водяне, Первомайське та Новомихайлівка.

Новопавлівський та Запорізький напрямки – від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура в районах Новоукраїнки, Павлівки, Нескучного, Червоного, Гуляйполя та Новополя.

Південнобузький напрямок – обстріляно райони понад двадцяти населених пунктів біля лінії зіткнення. Українці відбили атаки в районах н. п. Виїмка, Бахмутське, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Андріївка, Первомайське, Веселе, Кам’янка, Побєда, Невельське, Новомихайлівка та Тернові Поди.

Існує загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території країни. За добу окупанти завдали 2 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснили близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, що Збройні Сили України продовжують звільняти українські території: російські прапори було зірвано у деокупованому селі Макіївка Сватівського району Луганської області.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *