Звільнення Шевченка – Андрій Пишний стане новим головою НБУ

В Офісі президента вкрай негативно оцінюють незалежність голови НБУ. Зокрема, як розповіли “Апострофу” джерела на Банковій, одним із тих, хто давно хотів посунути Шевченка, був голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Андрію Борисовичу вкрай не подобалося, що на Інститутській (там знаходиться НБУ – “Апостроф”) з ним не радилися: піднімали ставки “без дозволу”, ухвалювали низку монетарних рішень, які розходилися з інтересами Єрмака. Тому все йшло до того, що Кирила Шевченка вирішили видавити з НБУ, а на його місце поставити лояльну людину. Такою людиною є Андрій Пишний (з 2014 по 2020 рік – голова “Ощадбанку”, – “Апостроф”)”, – розповіло нашому виданню одне з джерел.

Аналітик компанії “Центр біржових технологій” (ЦБТ) Максим Орищак також вбачає у причинах відставки Кирила Шевченка його непрості стосунки із правлячими елітами країни. І це, на його думку, цілком могло вплинути на його здоров’я.

Читайте: Грошей немає, але ви тримайтеся: в Україні проблеми з готівковою валютою

“Робота під тиском упродовж тривалого часу не могла позитивно позначитися на його самопочутті“, – сказав Орищак у коментарі “Апострофу”.

Найімовірніше Кирила Шевченка на посаді голови Нацбанку змінить Андрій Пишний.

Андрій ПишнийФото: wikimedia

Як зазначає заступник головного редактора “Наші гроші” Юрій Ніколов, Андрій Єрмак та Андрій Пишний не лише є кумами, але також “протягом багатьох років були співзасновниками громадської організації “Відчуй”, яка займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху”.

Наразі на сайті організації зазначено, що її засновниками є сам Пишний та його дружина Людмила. Однак у “Youcontrol” є дані, що Єрмак входив до засновників ГО. Разом із ним співзасновницею є Ольга Кудиненко, нині відома як засновник фонду “Таблеточки”, – каже Юрій Ніколов.

Докладніше читайте в матеріалі “Апострофа” “НАБУ проти НБУ: з чим або з ким пов’язана відставка Кирила Шевченка”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *