Ядерні випробування РФ – Резніков виступив із важливою заявою

Більшість російської ядерної зброї зберігається ще з часів СРСР, тому термін її придатності вже минув, а її останні випробування Росія проводила ще в 1990-х роках.

Про це в рамках онлайн-конференції Forbes розповів міністр оборони України Олексій Рєзніков.

За словами Резнікова, точно сказати неможливо, в якому стані зараз російська ядерна зброя і як вона працюватиме.

Крім того, другий президент України Леонід Кучма розповідав, що термін дії всього радянського і вже російського ядерного потенціалу радянського закінчився ще 1997 року.

Коли востаннє росіяни випробування проводили ядерне? У 90-ті роки в Казахстані на відповідному полігоні. Тобто з 90-х років вони жодних випробувань не проводили, носії у них є, ядерні запаси у них є, але як воно включається, літає та спрацьовує – не знає ніхто, і вони в тому числі“, – розповів голова оборонного відомства.

Читайте також: Гопники з ядерною палицею: чи зможе Путін залякати світ

Олексій Резніков зазначив, що наслідки застосування Росією ядерних боєголовок передбачити неможливо, проте ризик їх застосування не такий великий.

Ризик залишається, не можна сказати, що його не існує, але якщо оцінювати у відсотках ймовірність застосування його, він значно менший, ніж будь-що“, – зазначив міністр, додавши, що ці висновки також підтверджуються США та Великобританією.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” повідомляв, що політики вважають шантажем плани Росії здійснити випробування ядерної зброї поблизу державного кордонуУкраїни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *