Суддя позбавив інвесторів права отримати своє житло – розслідування

Суддя Верховного суду Віталій Зуєв скасував попереднє рішення суду у справі №910/7966/21, через що інвестори не можуть заселитися у власне житло.

Про це йдеться у розслідуванні, яке опублікував “СтопКор”.

Йдеться про рішення у справі № 910/7966/21, яким суддя Віталій Зуєв скасував попередню постанову Північного апеляційного господарського суду від 07.12.2021 та рішення Господарського суду міста Києва від 28.07.2021 у справі №910/7966/21.

Так, суддя Верховного суду з колегії суддів Касаційного господарського суду Віталій Зуєв, напередодні зими та у час війни, виніс рішення, яким заборонив людям заселятися у збудоване житло, яке вони офіційно придбали та мають на нього право власності.

Рішення Зуєва ставить під загрозу виживання тисячі родин – про подробиці скандального рішення редакція “Апострофу” вже повідомляла.

Журналісти “СтопКору” звернули увагу на минуле Зуєва – що його прізвище фігурує в переліку 81 судді Верховного Суду, щодо яких Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у квітні 2021 розпочало повну перевірку декларацій. Громадська рада доброчесності не надала своїх висновків щодо кандидата Зуєва, а НАЗК виявило деякі розбіжності у його майновій декларації: в ній зазначено, що автомобіль належить спільно кандидату та його дружині. Проте в реєстраційних документах органів поліції 100% власником авто нібито зазначений саме Віталій Зуєв.

На думку самого Зуєва, цей момент непринциповий: “Це майно було набуте у шлюбі, і відповідно до норм Сімейного та Цивільного кодексів, вважається спільною сумісною власністю подружжя”, – коментував суддя.

Також у Комісії виникали питання з приводу кількох автомобілів: один з них, відповідно до реєстраційних даних, належить Зуєву Віталію Анатолійовичу, однак сам кандидат запевняє, що такого автомобіля не має.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *