Нардеп попередив про небезпеку розміщення проросійського бізнесу на Львівщині

Нардеп Михайло Бондар закликав розібратись із законністю будівництва та виділення землі для ексрегіонала Володимира Мисика на Львівщині.

Він звернувся до голів Львівської ОВА й Оброшинської сільради та керівництва ДІАМ – про це Бондар написав у Facebook.

Депутат надіслав звернення щодо законності будівництва у селі Оброшине Львівського району хлібопекарського комплексу ТМ “Кулиничі”. За інформацією ЗМІ завод належить Володимиру Мисику, який був народним депутатом 7-го скликання від “Партії регіонів”.

“Під час своєї каденції він (Володимир Мисик) голосував за диктаторські закони 16 січня 2014, які прямо встановлювали диктатуру в країні та призвели до численних жертв Майдану. За час свого депутатства Володимир Мисик був неодноразово помічений у “кнопкодавстві”, також у 2016 він ініціював поправку до бюджету, яка могла призвести до блокування надання безвізового режиму з ЄС”, – пише Бондар.

Нардеп наводить інформацію і про зв’язки Мисика з Віктором Януковичем: “Мисик подарував засудженому за держзраду колишньому президенту Віктору Януковичу “золотий батон”, а також був фігурантом трьох антикорупційних розслідувань… Відомі численні факти фінансування Мисиком В.Ю побудови храмів Московського патріархату на території України”, – зазначає Бондар у зверненні до очільника Львівської ОВА Максима Козицького, голови Оброшинської сільської ради Івана Галича та голови ДІАМ Семена Кривоноса.

За словами Бондара, присутність підприємця на Львівщині та розширення його бізнесу загрожує національним інтересам, провокує соціально-політичну загрозу зростання антиукраїнського середовища та нівелює європейські цінності, за які зараз кладуть свої життя українські воїни.

“Прошу надати відповідь про законність виділення ділянки під забудову цьому підприємцю, дотримання всіх законів України та регламентів воєнного часу, зокрема, але не виключно:

наявність належним чином оформлених документів на земельну ділянку та її цільового призначення під промислове будівництво

згоду громади на будівництво такого промислового об’єкта на її території

наявність належним чином оформлених “Містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки”, які є однією з передумов старту будівельних робіт

наявність технічних умов для забудови – комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об’єкта будівництва, які мають відповідати його розрахунковим параметрам щодо водопостачання (з урахуванням потреб забезпечення пожежогасіння), тепло-, електро- і газопостачання, водовідведення, зовнішнього освітлення, відведення зливових вод і телекомунікації

наявність дозволів на виконання будівельних робіт

наявність в генпідрядника ліцензії на вид господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми (СС2) та/чи значними (СС3) наслідками”, – пише Михайло Бондар.

Як повідомлялось, екснардеп Олександр Черненко писав що росіяни можуть використати “Кулиничі” Мисика для ударів по продовольчій безпеці країни, оскілький той є монополістом з виробництва хліба у низці регіонів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *