Ілон Маск про Україну – що написав про Україну цього разу

3 жовтня відомий американський бізнесмен Ілон Маск запропонував українцям свій “мирний план”, заснований на хибних та проросійських твердженнях. Це викликало шквал критики, але Маск продовжує гнути свою лінію – він знову написав, що “деякі східні частини (України) мають російську більшість і віддають перевагу Росії”.

Про це Маск написав у Twitter у відповідь на публікацію полковника та голови сенатського комітету із судової системи США Ліндсі Грема, який закликав його нарешті зрозуміти, що у будь-якому випадку РФ вторглася в Україну і це факт.

У своїй відповіді Маск заявив, що хоча більшість областей України хоче бути в тому ж складі, що був встановлений у 1991 році, нібито потрібно підтримати й ті території, які хотіли б від’єднатися.

Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми повинні в будь-якому конкретному конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе. Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні частини мають російську більшість і віддають перевагу Росії“, – написав бізнесмен.

Читайте також: Російська рулетка: навіщо Маск підіграв Путіну

Слідом він опублікував ще один твіт, в якому додав електоральну карту України 2012 року, де синім кольором представлені регіони, які здебільшого підтримують “проросійські партії”, явно маючи на увазі “Партію регіонів”. При цьому Маск наголосив, що не всі, хто голосував за проросійську партію, хочуть стати частиною РФ, але некоректно було б сказати, що ніхто не хотів би.

На це відповів старший політичний радник Гельсінської комісії США Пол Массаро, опублікувавши карту результатів голосування за незалежність на Всеукраїнському референдумі 1991 року.

Це карта голосування за незалежність України у 1991 році. Кожен регіон проголосував за незалежність, включаючи Крим. Будь ласка, припиніть із цим“, – закликав він Маска.

Як повідомляв “Апостроф”, політолог Олег Саакян вважає, що скандальні заяви Маска досить небезпечні. Вони можуть похитнути підтримку України перед виборами в США, а також обов’язково будуть використані російською пропагандою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *