Богдана Львова звільнено з Верховного суду – у чому суть скандалу

Суддя Верховного суду, голову Касаційного господарського суду України Богдана Львова звільнили з посади через наявність у нього російського паспорта.

Про це повідомила прес-служба ВС у Facebook.

Також у мережі з’явилося фото відповідного документа, в якому йдеться про складання зі Львова повноважень судді у зв’язку з наявністю у нього громадянства іншої країни, якою є Російська Федерація.

Читайте також: Верховний Суд обрав нового главу: що про нього відомо.

Нагадаємо, журналісти програми “Схеми” української служби “Радіо Свобода” встановили, що заступник голови українського Верховного суду та голова Касаційного господарського суду у його складі Богдан Львов має громадянство Росії – це заборонено законодавством України. Під час конкурсу до Касаційного господарського суду у 2017 році Богдан Львов зазначив в анкеті, що не має громадянства іншої країни. Насправді він отримав російський паспорт у 1990-х і відновив його у 2012-му (коли вже активно будував кар’єру в системі українського правосуддя), через що цей паспорт досі дійсний.

Після 2014 року наявність іноземного громадянства (в даному випадку – російського) викликає додаткові питання у правоохоронних органів України до чиновників та держслужбовців рангу Львова.

Раніше “Апостроф” писав, що дружина заступника глави українського Верховного суду Богдана Львова Інна купила квартиру в одному з найдорожчих ЖК Києва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *