Звільнення Донбасу – який ключовий пункт для ЗСУ

Головним завданням українських військових після звільнення окупованих територій Харківської області є звільнення Сватового, Лисичанська та Сєвєродонецька.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав експерт Defense Express Іван Киричевський.

Читайте також: Переповнені лікарні та термінова евакуація: яка ситуація у росіян у районі Кремінної та Сватового

Зараз ЗСУ стримують підрозділи 1 і 2 корпусів, і так звані легіони “Барс”, набрані за прихованою мобілізацією. Це не такий якісний склад, який міг би скористатись перевагами, що виникають на місцевості. Найбільше вони зацікавлені в обороні Сєвєродонецька і Лисичанська. Обвалити оборону Сватова – наша задача після Харківщини. Саме там по місцевості найкращі позиції, щоб відбити його назад”, – зазначив експерт.

Він наголосив, що вирішальним буде хід компанії за звільнення Лисичанська та Сєвєродонецька.

Роль гратиме як швидкість розгрому військ у тому районі, так і інтенсивність повідомлення російських воєнкорів. Вже є тенденції, коли рашисти відкрито говорять про невдачі на Луганщині чи Херсонщині, іноді навіть перебільшують проблеми. Тікають швидше, аніж ЗСУ іноді встигають займати деякі населені пункти. З іншої сторони вал сигналів ще не набув критичного значення, щоб негативно деформувати російську оборону. Тому вони можуть поки говорити, що Лиман чи Сватове їм неважливі. Але Лисичанськ і Сєвєродонецьк у їх пам’яті був закріплений як стратегічна перемога. Якщо вони у їх уявленні впадуть, то тоді вже почнеться каскадний ефект обвалу оборони. І тоді настануть такі розкладки, що ЗСУ буде складно відбити назад Луганськ“, – вважає Киричевський.

Як повідомляв “Апостроф”, Збройні сили України під час звільнення Лимана розгромили 3-ту гвардійську бригаду спеціального призначення головного управління генштабу ЗС РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *