Путін відправив потяг із ядерним арсеналом до кордонів України – ЗМІ

Путін відправив потяг із ядерним арсеналом до кордонів України - ЗМІ

Фото: Соцсети

Кремлівський режим направив у бік українського кордону ешелон спеціалізованої військової техніки.

Глава правлячого режиму РФ Володимир Путін направив до кордонів України ешелон спеціалізованої військової техніки. За попередньою інформацією, техніка належить 12-му Головному управлінню Міністерства оборони Росії, яке відповідає за контроль та експлуатацію ядерного арсеналу РФ. Тому є небезпека того, що Росія може влаштувати показовий підрив ядерної зброї на кордонах України чи Чорному морі. Про це повідомляє британське видання The Times.

Зазначимо, що інформація про пересування потяга з’явилася 2 жовтня на провладному російському Telegram-каналі Rybar.

Військовий експерт Конрад Музика зазначив, що військове обладнання, що перевозиться, належить 12-му відділу Міноборони РФ.

Він вважає, що це демонстративний крок Путіна, який показує Заходу його рішучість у контексті недавніх заяв про захист територій РФ будь-яким доступним способом.

На його думку, це може бути сигналом Заходу про те, що Москва йде на загострення.

Разом з тим Музика зазначає, що переміщення важкої військової техніки, що належить ядерним підрозділам, не обов’язково означає, що Росія готується до розміщення ядерної зброї в Україні.

Міноборони РФ, як правило восени, проводить масштабні навчання військ стратегічного призначення, нагадав експерт. Тому є ймовірність того, що ешелон прямує до місця проведення навчання з ядерного стримування Грім, яке востаннє проводилося у жовтні 2019 року.

Подібні маневри можуть свідчити про дедалі більш відчайдушне бажання Путіна піти на ескалацію війни після низки ганебних поразок на полі на Харківській та Херсонській ділянках фронту, вважають оглядачі.

Водночас переміщення спеціальної техніки може бути якоюсь відповіддю на анонсовані США постачання установок HIMARS для ЗСУ.

Нагадаємо, за словами Єнса Столтенберга, в НАТО попередили РФ про наслідки ядерного удару.

Зазначимо, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не захотів відповідати на запитання, чи Кремль розглядає можливість застосування ядерної зброї у разі контрнаступу ЗСУ.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *