Активи Дмитра Фірташа мають бути націоналізовані через зв’язки з росією

Державне бюро розслідувань передало до Кабміну список російських компаній та громадян для включення їх до санкційного списку. Тепер документ має розглянути Рада національної безпеки та оборони та прийняти рішення про примусове вилучення майна та застосування санкцій.До списку підприємств потрапили й компанії, які належать Дмитру Фірташу.

Про це пише видання УНН.

У матеріалі йдеться про ТОВ “Межирічанський гірничо-збагачувальний комбінат” та ТОВ “Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера”.

Фірташ є власником холдингу Ostchem Holding Limited, який володіє акціями українських підприємств Черкаський Азот, РівнеАзот, Нітроферт, Украферт та інші, які також можуть бути націоналізовані. Низку з них раніше викривали на зв’язках з росією.Зокрема у 2019 році російська некомерційна організація “Фонд промислових активів” заявила, що тримає їх у заставі. Окрім того, більшість підприємств Фірташа перебувають у заставі в російських банках, що свідчить про прямий вплив на українського бізнесмена з країни-агресора.

Раніше суд арештував та передав в управління АРМА корпоративні права 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем, які також належали Фірташу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *