Звільнення Лимана – реакція союзників України на успіхи ЗСУ

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йєнс Столтенберг та міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт прокоментували звільнення міста Лиман у Донецькій області.

Генсек НАТО в інтерв’ю телеканалу NBC зазначив на професіоналізмі ЗСУ і підкреслив, що Україна зможе звільнити всі свої окуповані території.

За словами Столтенберга, українці домагаються прогресу у війні, і завдяки мужності, хоробрості та навичкам здатні відтіснити російські війська. “Але, звичайно, і завдяки сучасній зброї, яку надають Сполучені Штати та інші союзники“, – зазначив голова військово-політичного блоку.

Крім того, Єнс Столтенберг зазначив, що найкращий спосіб підтримати Україну – це продовжувати надавати їй військову допомогу, пообіцявши й надалі надавати військове обладнання, а також політичну та економічну підтримку. “Це найкращий спосіб допомогти Україні звільнити свої території“, – додав Столтенберг.

Читайте також: “Я просто зателефонував попрощатися”: окупант у телефонній розмові підтвердив “котел” у Лимані

Водночас міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв’ю ARD також зазначила, що взяття Лимана під контроль України є великим успіхом. Однак, на її думку, ця перемога у битві ще не є поворотним моментом у війні.

Це великий успіх, але це не поворотний момент. І саме тому так важливо навчати українських солдатів – у тому числі і для майбутнього“, – заявила глава оборонного відомства офіційного Берліна, додавши, що ця війна триватиме тижні і місяці і з цим доведеться рахуватися.

Нагадаємо, що 2 жовтня Збройні Сили України зачистили Лиман на Донеччині від російських окупантів, а також, просуваючись на схід, увійшли до села Торського.

Також ми писали про те, що голова проросійської адміністрації Чечні Рамзан Кадиров відреагував на звільнення Лимана Донецької області Збройними силами України, зажадавши завдати ядерного удару по території нашої країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *