Війна в Україні – карта бойових дій – що відомо на 2 жовтня

Український народ 221-й день продовжує боротися із російськими окупантами. Українські військові успішно дають відсіч ворогові та звільняють захоплені території. Зокрема, 1 жовтня було деокуповано Лиман. Тим часом Росія проводить мобілізацію та звозить до України нових новобранців. З 30 вересня військові частини, що базуються на території Криму, приведено у повну бойову готовність. У Будьонівськ Ставропольського краю по мобілізації прибуло близько 5 тисяч осіб.

У ніч на 2 жовтня рашисти знову обстріляли Запоріжжя, Кривий Ріг та Нікополь.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 1 жовтня


11:18 У звільненому Ізюмі знайшли правильне місце російському триколору.

:47 Українські прикордонники звернулися до росіян.

10:25 У Миколаєві внаслідок ракетного удару пошкоджено 4 багатоквартирні будинки. Попередньо легкі поранення отримали 7 людей. Один із снарядів вибухнув на території лікарні. Ударною хвилею та уламками в ній вибиті вікна.

09:57 Рафаель Гроссі планує відвідати Росію та Україну наступного тижня. Гендиректор МАГАТЕ “продовжує вести консультації та докладати інших зусиль, спрямованих на узгодження та створення у найкоротші терміни зони фізичної та технічної безпеки” навколо Запорізької АЕС.

09:33 Ще 500 вбитих росіян.

08:57 Близько другої ночі окупанти атакували Миколаївщину сімома дронами-камікадзе Shahed-136, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. П’ять із семи Shahed-136 знищено військовослужбовцями зенітної ракетної Одеської бригади та Херсонської зенітної ракетної бригади.

08:20 У Кривий Ріг після опівночі прилетів ворожий дрон-камікадзе. Поцілив у будівлю місцевого ліцею у середмісті. Зруйнував два поверхи. Сталася пожежа. Ніхто не постраждав.

08:00 Наша авіація протягом минулої доби завдала 29 ударів. Підтверджено ураження опорного пункту окупантів, 22 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також шести ЗРК.

Ракетні війська та артилерія за добу уразили 8 командних пунктів, 10 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки загарбників.

07:37 Україна відновила контроль над Лиманом, який був окупований РФ з 26 травня. Нині бої дійшли до Тернів, Ямполівки та Зарічного.

07:27 Російські війська завдали удару по Запоріжжю та найближчим околицям. Дані про постраждалих та руйнування уточнюються.

07:27 Росіяни атакували Кривий Ріг дронами-камікадзе. Пошкоджено об’єкт цивільної інфраструктури в одному із центральних районів міста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *