Контрнаступ ЗСУ – чим Путін може пожертвувати заради півдня України

Президент Росії Володимир Путін більше зацікавлений у утриманні окупованого півдня України, ніж Луганщини.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW.

Експерти проаналізували успішний контрнаступ українських Збройних сил на Лиманському напрямку і дійшли висновку, що Кремль не ставить за завдання зміцнення позицій ЗС РФ на сході України.

ISW вважає, що у пріоритетах Володимира Путіна утримати захоплені території Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганщини чи Донеччини.

“Українські та російські джерела постійно вказують на те, що ЗС РФ продовжували зміцнювати російські позиції в Херсонській та Запорізькій областях, незважаючи на недавній обвал Харківсько-Ізюмського фронту і навіть на те, що російські позиції навколо Лимана впали. Рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту біля Куп’янська чи Лимана майже напевно було рішенням Путіна, а не військового командування. Путін, ймовірно, набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей”, – сказано у звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також: ЗСУ знищили 8 командних пунктів окупантів і багато озброєння росіян: зведення Генштабу

Аналітики також зазначають, що російські війська зробили спробу прориву лінії фронту в районі Козачої Лопані, проте її було відбито підрозділами ЗСУ. Такі “наступи”, на думку ISW, свідчать також про те, що Кремль хоче змінити ситуацію на Харківському напрямку після успішної спецоперації української армії.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ та Нацгвардія підняли український прапор над міськрадою Лимана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *