Звернення Зеленського 30 вересня – про що заявив президент

219 день війни ворог почав із свідомого та абсолютно прорахованого вбивства українців у Запоріжжі. Його злочини не залишаються без відповіді: партнери вводять жорсткі санкції, ЗСУ звільняють наші землі.

Про це заявив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

У Москві сьогодні відбувся якийсь там черговий фарс. Щось там відзначали. Щось там скандували. Співали на площі. Говорили про Запоріжжя… Коли вони самі ж у Запоріжжі влаштували таке. Нелюди. Вічна пам’ять усім загиблим від російських терактів!”, – заявив глава держави.

Він також розповів про те, що наша країна сьогодні ухвалила рішення на свій захист, які будуть реалізовані. Рішення РНБО та Ставки.

Я вже детально прозвітував сьогодні вдень про нашу заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Та про очевидну готовність України до переговорів з Російською Федерацією – але вже з іншим Президентом Росії, який розумітиме, що відбувається, – продовжив Зеленський.

Він також розповів про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб.

Там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища. Але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан справ у самій Російській Федерації. Тож запроваджуються обмеження проти кількох тисяч субʼєктів. Синхронізуються санкції України і наших партнерів. Впроваджуються нові санкції проти ключових персоналій, проти значущих російських підприємств. Звичайно, санкції будуть застосовані й до тих громадян інших держав, які взяли участь у російському фарсі на окупованій території нашої держави”, – продовжив він.

А от псевдореферендуми, які проводять окупанти, Зеленський назвав елементами агресії проти суверенної держави, додавши, що всі причетні до організації чи проведення цього фарсу будуть притягнуті до відповідальності.

“…Ми повинні звільнити всю нашу землю, і це буде найкращий доказ того, що міжнародне право і людські цінності не зламати жодній державі-терористу, навіть такій, що обнаглела, як Росія. У нас є суттєві результати на сході нашої країни. Всі чули те, що відбувається в Лимані Донецької області”, – додав Зеленський, подякувавши всім українським бійцям за реалізацію “елементу нашого оборонного задуму”.

“Особливо хочу сьогодні відзначити бійців 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади та 54-ї окремої механізованої бригади за незмінну хоробрість і героїзм на Сіверському та Бахмутському напрямках. А також наших військовослужбовців 214-го окремого стрілецького батальйону, ССО та 1 тероборони за звільнення Ямполя. Дякую та підрозділам нашої розвідки – ГУР МО, а також СБУ”, – сказав у вечірньому зверненні глава держави.


Нагадаємо, “Апостроф” писав, як змінювалася риторика Путіна з приводу війни в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *