Санкції проти Росії – хто потрапив до списку РНБО

За результатами термінового засідання РНБО, яке проходило 30 вересня, Україна запровадила санкції понад 3600 осіб, серед яких російські олігархи, посадовці та колаборанти.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Пакети нових санкцій, як зазначає відомство, були розглянуті Міжвідомчою робочою групою з питань реалізації державної санкційної політики.

Після термінового засідання РНБО президент Володимир Зеленський попереджав, що Україна запроваджує обмеження стосовно “значущих фізичних і юридичних осіб Росії”, які не оголосили бойкот Кремлю та підтримали збройну агресію проти українців.

Читайте також: Нові санкції проти РФ та звільнення Лимана: головне із звернення Зеленського

“Особи, причетні до розв’язування агресивної війни проти України чи які підтримують путінський режим, повинні чітко усвідомити: покарання буде неминучим. На кожну дію, спрямовану проти України та українського народу, ми відповімо. Зокрема, й санкціями – як потужним інструментом економічного тиску. Потенціал посилення санкцій ще далеко не вичерпаний, про що йшлося, зокрема, під час нещодавньої зустрічі з міністрами торгівлі країн G7 в Німеччині. Отже, ми й надалі продовжимо синхронізовувати санкційні дії з нашими міжнародними партнерами”, – підкреслила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко під час розгляду санкційних пакетів.

До переліку обмежень, які були схвалені під час засідання РНБО, увійшли більше 3600 фізичних та юридичних осіб, серед яких:

  • діти та родичі президента РФ Володимира Путіна
  • представники регіональних еліт та влади РФ;
  • олігархи та їхнє близьке оточення;
  • артисти та пропагандисти, серед яких є громадяни України;
  • колаборанти, які перейшли на сторону ЗС РФ;
  • високопосадовці державних корпорацій;
  • керівництво ЗС РФ;
  • представники окупаційних урядів Криму, Донбасу, Запорізької та Херсонської областей, а також ватажки проросійських терористів;
  • іноземні громадяни, які приїхали на окуповані території України для участі в “референдумах” в якості “міжнародних спостерігачів”.

Прес-служба Мінекономіки також зазначає, що під нові санкції потрапили ключові російські банки та підприємства оборонно-промислового комплексу РФ, добувної, енергетичної, комунікаційної, логістичної сфер.

Раніше ми розповідали, що Україна після термінового засідання РНБО подала заявку на вступ до НАТО за прискореною процедурою та ввела нові санкції проти Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *